Ubuntu Linux... any experts needed

i have recently installed ubuntu Linux on my gaming machine on a 20gig parttion. well, when i boot into xp using the grub loader xp boots fine. however, now i do not have internet access at all, but my outlying network still communicates w/ each other.

Linux Networking 361 This topic was started by ,



data/avatar/default/avatar38.webp

2 Posts
Location -
Joined 2006-02-06
i have recently installed ubuntu Linux on my gaming machine on a 20gig parttion. well, when i boot into xp using the grub loader xp boots fine. however, now i do not have internet access at all, but my outlying network still communicates w/ each other. packets are still being sent in and out of my ethernet connections. my firewall shows activity, but still no connectivity to the web (meaning no bf2 playing). i can however connect to the web using ubuntu, as i am now, but cannot serve the connection to the outlying computers on my network (meaning: i cant make this linux cputer into a gateway). i have forummed many tech sites, including ubuntu's and other linux help sites. i am at my wits end and grasping for straws. any help would be appreciated. thanx for your time.
 
 
reply2: i had defragged the day before. i have uninstalled the network hardware so it would reload drivers at startup, but that didnt work. i mean except for the internet activity the whole network is fine (in windows). in ubuntu, i connect to the internet but none of the outlying network connects to the internet.
honestly, i love troubleshooting, because i usuallly figure it out, but this is enigmatic at best. i tried the booting into the last best configuration and that did not work. i have restore cut off to boost my overall performance when gaming. i run a tight ship and usually do not run into this type of mess, but my curiousity got the best of me when i installed ubuntu. maybe its not ubuntu, but it all started the very next reboot of xp.
 
another thing is, can i make it where xp loads by default instead of ubuntu within the grub loader?
thanx anyone

Participate on our website and join the conversation

You have already an account on our website? Use the link below to login.
Login
Create a new user account. Registration is free and takes only a few seconds.
Register
This topic is archived. New comments cannot be posted and votes cannot be cast.

Responses to this topic



data/avatar/default/avatar38.webp

2 Posts
Location -
Joined 2006-02-06
OP
thanx for your replies, here is the weird thing: my bios is saying a totally different time and date. and when i choose to boot windows it keeps that same incorrect time/date. however, when i choose to boot ubuntu the date/time are correct. wtf, its like it is opposite day or something.